تیرامین و میگرن

در برخی افراد، برخی غذاها و نوشیدنی‌ها-یا چیزهایی که در آنها وجود دارد-می‌توانند میگرن را تحریک کنند. یکی از محرک‌های میگرن که به خوبی پذیرفته شده است، تیرامین است.

تیرامین ماده‌ای است که به طور طبیعی در برخی غذاها یافت می‌شود. این ماده به ویژه در غذاهای کهنه و تخمیر شده مانند موارد زیر یافت می‌شود:

  • پنیرهای کهنه
  • ماهی دودی
  • گوشت‌های نمک‌سود شده
  • برخی از انواع آبجو

همچنین، غذاهای سرشار از پروتئین ممکن است حاوی تیرامین بیشتری باشند اگر:

  • آنها مدت زیادی ذخیره شده اند
  • آنها به اندازه کافی سرد نگه داشته نشده اند

ارتباط بین تیرامین و سردرد چیست؟

به دلیل ساختار شیمیایی‌اش، تیرامین یک مونوآمین نامیده می‌شود. در بدن ما آنزیمی به نام مونوآمین اکسیداز (MAO) وجود دارد که مونوآمین‌ها را تجزیه می‌کند. این آنزیم به پردازش تیرامین کمک می‌کند.

اگر میگرن دارید و MAO کافی در بدن خود ندارید، ممکن است بعد از خوردن غذاهای حاوی تیرامین دچار سردرد شوید.

دانشمندان پس از ورود داروهای ضد افسردگی مهارکننده‌ی مونوآمین اکسیداز (MAO) به بازار در دهه‌ی ۱۹۵۰، به این ارتباط پی بردند. افرادی که این داروها را مصرف می‌کردند، با خوردن غذاهای حاوی تیرامین، دچار سردرد و فشار خون بالا می‌شدند.

متخصصان هنوز در تلاشند تا بفهمند تیرامین چگونه باعث میگرن می‌شود. یک توضیح این است که باعث می‌شود سلول‌های عصبی در مغز شما ماده شیمیایی نوراپی نفرین آزاد کنند. داشتن سطح بالاتری از تیرامین در سیستم شما – همراه با سطح غیرمعمول مواد شیمیایی مغز – می‌تواند باعث تغییراتی در مغز شود که منجر به سردرد می‌شود.

تیرامین را در رژیم غذایی خود کاهش دهید

اگر می‌خواهید مصرف تیرامین را کاهش دهید تا ببینید آیا کمکی می‌کند یا خیر، در اینجا به برخی از غذاها که باید از آنها اجتناب کنید و برخی دیگر را انتخاب کنید، اشاره می‌کنیم:

پنیر و لبنیات. پنیرهای کهنه، چدار، استیلتون یا آبی، کاممبر، سوئیسی، فتا، مونستر، پارمزان تیرامین بیشتری دارند. پنیر آمریکایی، پنیر کاتیج، ماست، شیر تازه، پنیر روستایی، پنیر خامه‌ای، خامه ترش، پنیر سویا، شیر سویا تیرامین کمتری دارند.

گوشت، مرغ و ماهی. سوسیس خشک، سالامی، ماهی ترشی یا دودی، خاویار، جگر مرغ کهنه، سوپ یا آبگوشت تهیه شده از عصاره گوشت، تیرامین بیشتری دارند . گوشت تازه، مرغ، ماهی، تخم مرغ؛ گوشت‌های مخصوص ناهار به غیر از سالامی؛ گوشت یا ماهی کنسرو شده که پس از باز شدن خورده می‌شوند، تیرامین کمتری دارند.

میوه‌ها، سبزیجات و لوبیا. پرتقال، گریپ فروت، لیمو، لیموترش، نارنگی، آناناس، باقلا، باقلا، کلم ترش، غذاهای سویای تخمیر شده، میسو، کیمچی، پیاز خام . بیشتر سبزیجات تازه، کنسرو شده یا منجمد؛ کشمش، تیرامین کمتری
دارند .

نوشیدنی‌ها.   تیرامین بالاتر : ورموت، آبجوهای شیری، شراب قرمز.
تیرامین کمتر : قهوه، چای یا نوشابه بدون کافئین؛ نوشابه کلاب؛ شیر تازه یا شیر سویا؛ بوربن؛ جین؛ رم؛ ودکا

چاشنی‌ها. عصاره مخمر غلیظ، سس سویا، سس ماهی، سس تریاکی تیرامین بیشتری دارند. سس کچاپ، خردل، سس ووسترشایر، سس سالاد
تیرامین کمتری دارند .

بیشتر نان‌ها، پاستا یا غلات تیرامین کمی دارند. همینطور بیشتر شیرینی‌ها و دسرها.

راه‌های کاهش تیرامین

در اینجا چند نکته دیگر برای کمک به شما در کاهش میزان تیرامین در رژیم غذایی‌تان آورده شده است:

  • گوشت، مرغ یا ماهی تازه را انتخاب کنید. آنها را همان روزی که خریداری کرده‌اید بپزید و مصرف کنید، یا فریز کنید.
  • سطح تیرامین وقتی غذاها در دمای اتاق قرار می‌گیرند، بالا می‌رود . غذاها را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. غذاهای منجمد را در یخچال یا مایکروویو یخ‌زدایی کنید.
  • محصولات تازه را ظرف ۲ روز مصرف کنید.
  • غذاهای مانده‌ای را که بیش از یک یا دو روز در یخچال نگه داشته‌اید، نخورید.
  • غذاهای فاسد، کپک زده یا بیش از حد رسیده را دور بریزید.
  • غذاهای دودی، کهنه، ترشی یا تخمیر شده نخورید.

آیا تیرامین باعث سردرد شما می‌شود؟

برای چند ماه، دفتر خاطرات سردرد داشته باشید. این می‌تواند به شما و پزشکتان کمک کند تا بفهمید که آیا تیرامین یا عامل دیگری باعث میگرن شما شده است یا خیر.

زمان و تاریخ شروع سردرد را یادداشت کنید. سپس به این سؤالات پاسخ دهید:

  • میگرن دقیقاً چه احساسی دارد؟
  • دوره میگرن در چه زمانی از چرخه قاعدگی شما قرار می‌گیرد؟
  • اخیراً چه خورده‌اید؟
  • آیا در معرض سایر محرک‌های رایج سردرد، مانند تغییر ارتفاع، تغییر دما، بوهای قوی، نورهای شدید، صداهای بلند، تغییر در عادات خواب یا استرس غیرمعمول قرار گرفته‌اید؟

به یاد داشته باشید، سردردها ممکن است تا ۲۴ ساعت پس از خوردن غذاهای محرک شروع نشوند. به همین دلیل است که گنجاندن غذاهایی که در طول یک یا دو روز گذشته خورده‌اید می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا تیرامین بخشی از مشکل است یا خیر.

مطالب اخیر

بینایی

چرا چشمانم پر از آب است؟

اگر چشمانتان اشک‌آلود است، دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. این دلایل از آلرژی گرفته تا عفونت، انسداد مجاری اشک و ظاهر عجیب پلک‌ها متغیر است. بنابراین یک جعبه دستمال کاغذی بردارید، چشمانتان را پاک کنید و بفهمید […]

بینایی

آیا لازم است در مورد مگس پران با پزشک خود تماس بگیرم؟

مگس‌پران‌ها – آن لکه‌ها، خطوط یا اشکال دیگری که جلوی چشمانتان می‌بینید – اغلب اوقات مسئله‌ی مهمی نیستند. آن‌ها می‌آیند و می‌روند و معمولاً بی‌ضرر هستند، هرچند آزاردهنده. اما مواقعی وجود دارد که مگس‌پران‌ها می‌توانند نشانه‌ای […]

سردر و میگرن در بارداری

سردرد و میگرن در دوران بارداری

صفات و بیماری ها
آیا سردردها در دوران بارداری طبیعی هستند؟ اگر باردار هستید، بدون شک با دردها و احساس ناراحتی‌های جدیدی مواجه خواهید شد. داشتن سردردها، از جمله میگرن، در بارداری امری طبیعی است – اگرچه برای نوزاد [...]

آنچه باید در مورد پرش پلک بدانید

بینایی
آنچه در این مطلب خواهید خواندمیوکیمیا چیست؟علل میوکیمیاعلائم میوکیمیاچگونه میوکیمیا را درمان کنیم؟آیا میوکیمیا خطرناک است؟ پرش پلک متوسط ​​(که به عنوان میوکیمیا نیز شناخته می‌شود) شایع است و می‌تواند ناشی از چندین بیماری باشد. [...]
بینایی

بلفاریت (التهاب پلک) چیست؟

آنچه در این مطلب خواهید خواندبلفاریت چیست؟انواع بلفاریتعلائم بلفاریتعلل بلفاریتعوامل خطر بلفاریتتشخیص بلفاریتمراقبت از خود در بلفاریتدرمان بلفاریتعوارض بلفاریتپیشگیری از بلفاریتخلاصه مطلبسوالات متداول در مورد بلفاریت بلفاریت چیست؟ بلفاریت (blef-uh-RYE-tis) التهاب پلک‌ها است که معمولاً هر دو چشم [...]
افسردگی

گام به گام در مسیر اختلال افسردگی اساسی

آنچه در این مطلب خواهید خواندخودتان را جشن بگیریدجای بهتری برای نشستن پیدا کنیدتمرین تنفس را امتحان کنیدبا ورزش مانند دارو رفتار کنیدبه افسردگی شکل و نام بدهیدیادت باشد، تقصیر تو نیستتله‌های فکری خود را [...]
دیابت

چگونه جراحی کاهش وزن به دیابت نوع 2 کمک می‌کند؟

آنچه در این مطلب خواهید خواندآیا شما کاندیدای خوبی هستید؟انواع جراحی لاغریبعد از عمل جراحی جراحی کاهش وزن می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تفاوت بزرگی ایجاد کند. برای برخی افراد، سطح قند خون [...]