
۱ / ۱۱
کند کردن علائم پیری
بسیاری از ما پوستی جوانتر میخواهیم. سالانه نزدیک به ۱۵۰ میلیارد دلار در سراسر جهان صرف محصولات مراقبت از پوست میشود؛ نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار فقط صرف درمانهای ضد پیری. با توجه به اینکه ۸۰ درصد از علائم پیری ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب است، استفاده از کرم ضد آفتاب ضروری است. اما آنچه میخورید از همه مهمتر است. ارتباط قابل توجهی بین رژیم غذایی و سلامت پوست وجود دارد. تحقیقات در مورد غذاهای گیاهی نشان داده است که مواد مغذی کلیدی، پوست (و به طور کلی بدن) را از عوامل پیری مانند رادیکالهای آزاد و التهاب محافظت میکنند. در اینجا ۱۰ غذایی که ممکن است پوست شما را جوانتر نگه دارند، آورده شده است.

۲ / ۱۱
آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین E محلول در چربی و چربیهای تک غیراشباع سالم است. ویتامین E از آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد زیاد، پیری ناشی از آفتاب و از بین رفتن کلاژن- که نرمکننده طبیعی پوست است – جلوگیری میکند. همچنین التهاب را کاهش میدهد. چربیهای سالم به حفظ pH و سطح رطوبت پوست شما کمک میکنند و آن را انعطافپذیر نگه میدارند. آنها همچنین از پوست شما در برابر خشکی محافظت میکنند، که میتواند خطوط و چین و چروک را آشکارتر کند. بدن شما برای پردازش ویتامینهای محلول در چربی مانند E به مقداری چربی غذایی نیاز دارد. آووکادو هر دو را در یک بسته خوشمزه به شما میدهد. آنها را در گواکاموله تازه امتحان کنید!

۳ / ۱۱
ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از چربیهای اشباع نشده سالم، به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳ است. امگا ۳ میتواند از بسیاری جهات برای پوست مفید باشد، مانند محافظت در برابر آسیبهای ناشی از آفتاب و التهاب و حفظ شادابی و لطافت پوست. آنها حتی میتوانند به ترمیم پوست آسیب دیده، به ویژه آسیبهای ناشی از کم آبی بدن، کمک کنند. عدم دریافت اسیدهای چرب کافی میتواند منجر به خشکی و پوسته پوسته شدن شود. همچنین مهم است که تعادل مناسبی بین امگا ۳ (بیشتر از آنها) و امگا ۶ (کمتر از آنها) برقرار کنید. بیشتر امگا ۶ موجود در رژیم غذایی از غذاهای فرآوری شده سرشار از روغنهای گیاهی حاصل میشود که جای خوبی برای کاهش مصرف آنهاست.

۴ / ۱۱
انواع توت
توتها سرشار از آنتیاکسیدانها هستند، مواد مغذی که با استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد که میتوانند منجر به پیری پوست، خشکی و کدری پوست شوند، مبارزه میکنند. این به لطف ترکیبی قوی از ویتامین C و مواد مغذی گیاهی، از جمله فلاونوئیدهایی به نام آنتوسیانینها (منبع رنگهای تیره آنها) و کاروتنوئیدها است. توت فرنگی به ویژه در ارتقاء سلامت پوست امتیاز بالایی کسب میکند و پس از آن تمشک قرمز، تمشک سیاه، بلوبری و شاهتوت قرار دارند.

۵ / ۱۱
سیبزمینی شیرین
کرمها تنها راه برای رساندن رتینول به پوست نیستند، رتینول از ویتامین A به دست میآید. بدن شما بتاکاروتن – یک ماده مغذی گیاهی از خانواده کاروتنوئید – را به رتینول تبدیل میکند. این ماده پوست شما را از درون به بیرون تغذیه میکند. سیبزمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است. سایر کاروتنوئیدها، مانند لیکوپن، لوتئین و زآگزانتین، به محافظت از پوست شما در برابر اثرات پیری ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب کمک میکنند. سیبزمینی شیرین بنفش مانند انواع توتها سرشار از آنتوسیانینهای آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی است. آنها همچنین مقداری بتاکاروتن دارند.

۶ / ۱۱
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگ سبز تیره، منبع غنی ویتامینهای C و K هستند. به کلم کیل، اسفناج، چغندر سوئیسی و کاهوهایی مانند آرگولا و کاهو رومی فکر کنید. آنها همچنین دارای کاروتنوئیدها هستند که آنتیاکسیدانهایی هستند که میتوانند آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد را متوقف کنند. کلم کیل به ویژه سرشار از کاروتنوئیدها و ویتامین C است. خوردن آن به طور منظم ممکن است سطح کلاژن و الاستین را برای داشتن پوستی انعطافپذیرتر افزایش دهد. از آنجا که کاروتنوئیدها و همچنین ویتامین K برای جذب بهتر باید با مقداری چربی خورده شوند، سبزیجات را با روغن زیتون سالم، چه به عنوان سس و چه هنگام پخت و پز، همراه کنید.

۷ / ۱۱
آجیل، دانهها و حبوبات
خوردن طیف گستردهای از غذاها از این گروهها برای پوست مفید است. ویتامین E از اپیدرم و درم برای داشتن پوستی سفتتر پشتیبانی میکند. اسیدهای چرب غیراشباع خطر پیری ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب (پیری ناشی از نور خورشید) را کاهش میدهند. از دیگر مزایای آن میتوان به رنگ پوست یکنواختتر، چین و چروک کمتر و پوست الاستیکتر اشاره کرد. از کجا شروع کنیم؟ تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک یا دو اونس بادام باعث کاهش چین و چروک و بهبود رنگ پوست در زنان میانسال و مسن میشود. دانههای چیا، کتان و گردو همگی دارای اسید آلفا لینولنیک (ALA) هستند – تنها اسید چرب امگا ۳ گیاهی.

۸ / ۱۱
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است، یکی از بهترین کاروتنوئیدهایی که از پوست محافظت میکند. لیکوپن همچنین در برخی دیگر از میوهها و سبزیجات قرمز، از جمله گریپ فروت صورتی، انار، فلفل دلمهای قرمز و انجیر یافت میشود. این ماده آسیب اکسیداتیو، التهاب و قرمزی ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب را کاهش میدهد و کلاژن را برای داشتن پوستی صافتر تقویت میکند. گوجه فرنگی پخته شده سطح لیکوپن بالاتری نسبت به نوع خام آن دارد. مطالعاتی که از رب گوجه فرنگی به عنوان منبع لیکوپن استفاده کردند، نشان داد که خوردن ۴۰ تا ۵۵ گرم (حدود ۱.۵ تا ۲ اونس) در روز فواید قابل توجهی برای پوست به همراه دارد. برای رسیدن به نتایج مشابه، حدود ۲.۵ فنجان گوجه فرنگی خام لازم است.

۹ / ۱۱
شکلات تلخ و کاکائو
شکلات تلخ با ۷۰٪ یا بیشتر کاکائو فواید شناخته شده زیادی دارد. اما کاکائوی بدون شکر وقتی صحبت از محافظت در برابر پیری پوست میشود، حتی چشمگیرتر است. این شکلات یکی از بالاترین غلظتهای آنتیاکسیدانهایی به نام فلاوانولها را دارد. یک مطالعه نشان داد که یک نوشیدنی کاکائویی با کیفیت بالا روزانه میتواند پوست را انعطافپذیرتر کند و زبری و عمق چین و چروک را کاهش دهد. به علاوه، نوشیدن کاکائوی داغ جریان خون را در پوست افزایش میدهد که برای سلامت پوست مفید است. به جای مخلوطهای بستهبندی شده که سرشار از قند و کاکائوی بیکیفیت هستند، خودتان آن را درست کنید. پودر کاکائوی خام بیشترین فلاوانول را دارد و پس از آن پودر کاکائوی طبیعی به جای پودر فرآوری شده هلندی قرار دارد.

۱۰ / ۱۱
هندوانه
هندوانه یکی دیگر از میوههای سرشار از لیکوپن است که به کاهش آسیب اکسیداتیو به پوست کمک میکند. همچنین منبع خوبی از ویتامین C است که کلاژن و الاستین را تقویت میکند، در برابر آسیب آفتاب محافظت میکند و پوست را هیدراته نگه میدارد. در حالی که برخی از محصولات مراقبت از پوست حاوی ویتامین C هستند، خوردن غذاهای غنی از ویتامین C بهتر از تکیه صرف بر محصولات موضعی است. این ویتامین هنگام فرآوری قدرت خود را از دست میدهد. یکی دیگر از مزایای هندوانه، محتوای آب آن است. این یک راه عالی برای رسیدن به هدف روزانه ۸ فنجان یا بیشتر مورد نیاز برای پوست مرطوب است.

۱۱ / ۱۱
چای سبز
چای سبز مانند کاکائو منبع بسیار خوبی از فلاونولها است. بررسی مطالعات روی فلاونولهای چای، از جمله کاتچین معروف به EGCG، نشان داد که آنها در برابر آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت میکنند. نوشیدن حدود ۴ فنجان در روز به مبارزه با قرمزی و زبری پوست و از دست دادن رطوبت و خاصیت ارتجاعی آن کمک میکند. نوشیدن چای سبز همچنین برای آبرسانی عالی است.