
آنچه در این مطلب خواهید خواند
بیماری عروق کرونر قلب (CAD) ناشی از تجمع مواد چرب مانند کلسترول در شریانهای شما است. رعایت رژیم غذایی که کلسترول LDL (یا “بد”) را کاهش میدهد، میتواند به شما در مدیریت علائم CAD کمک کند و ممکن است پیشرفت بیماری را کند کند.
غذاهایی که فیبر محلول بالایی دارند و چربیهای اشباع و ترانس کمی دارند، انتخابهای بسیار خوبی هستند. جو دوسر، آجیل، لوبیا، ماهی چرب و روغن زیتون و کانولا، همگی غذاهایی هستند که برای قلب شما مفیدند.
در اینجا چند نکته برای سلامت قلب جهت دستیابی به تعادل مناسب در رژیم غذایی شما آورده شده است:
- برای صبحانه، نان و غلات سبوسدار به همراه مقداری میوه میل کنید.
- اگر قصد دارید گوشت یا مرغ را به عنوان غذای اصلی بخورید، یک سالاد یا یک مشت سبزیجات به بشقاب خود اضافه کنید.
- برای دسر، ماست یا پنیر کم چرب را با میوه خام یا پخته سرو کنید.
- شیر بدون چربی یا ۱٪ چربی بنوشید .
- جایگزینهای گوشت مانند برگرهای گیاهی با سویا یا توفو را امتحان کنید.
- مطالعات متعدد نشان میدهد که افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب (CAD) از خوردن ماهی و پخت و پز با سیر سود میبرند. این غذاها سطح کلسترول LDL را کاهش داده و به کاهش فشار خون کمک میکنند.
- از مصرف زیاد شکر یا نمک خودداری کنید. شکر میتواند احتمال ابتلا به دیابت را افزایش دهد، در حالی که نمک میتواند فشار خون را بالا ببرد. هر دو در افزایش احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب (CAD) نقش دارند.
میوهها ، سبزیجات، پروتئین بدون چربی و ماست کمچرب، همگی بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب هستند . چربیهای تک غیراشباع موجود در آجیل، آووکادو و زیتون نیز میتوانند قلب شما را در وضعیت خوبی نگه دارند.
اینکه چقدر میخورید به اندازه آنچه میخورید مهم است. از پر کردن بیش از حد بشقاب خود یا ادامه دادن به غذا خوردن پس از احساس سیری خودداری کنید. استفاده از یک کاسه یا بشقاب کوچک میتواند به شما در کنترل اندازه وعده غذایی کمک کند. تعداد وعدههای غذایی توصیه شده برای هر وعده غذایی به گروه غذایی و رژیم غذایی خاص شما برای بیماری عروق کرونر قلب (CAD) بستگی دارد.
با بیماری عروق کرونر قلب از چه غذاهایی باید اجتناب کنم؟
عادت کردن به تغذیه سالم پس از سالها مصرف مقادیر زیاد نمک، شکر، کربوهیدراتهای تصفیهشده و چربی اشباعشده میتواند چالشبرانگیز باشد. اگر نگران سلامت قلب خود هستید، غذاهایی که باید با ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب از آنها اجتناب کنید عبارتند از:
- شیر کامل
- بیکن
- کره
- سوسیس چرب
- بیسکویت
- کرم
- غذای سرخشده
- غذاهای پخته شده در کره، پنیر یا سس خامه
- غذای فرآوری شده
- زرده تخم مرغ یا تخم مرغ کامل
- بستنی
- گوشتهای اندامی