
۱ / ۱۱
غذا و چشمان شما
حدود ۲۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان دچار کاهش بینایی خفیف تا شدید هستند. آیا میدانستید که سلامت چشمان شما مستقیماً با سلامت قلب و رگهای خونی شما مرتبط است؟ آنچه میخورید و مینوشید میتواند تأثیر ماندگاری بر سلامت قلب و عروق و بینایی شما داشته باشد.

۲ / ۱۱
نان و پاستا
محققان کربوهیدراتهای ساده، مانند کربوهیدراتهای موجود در نان سفید و پاستا، را با احتمال بیشتر ابتلا به دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با سن، که یکی از علل اصلی از دست دادن بینایی در بزرگسالان مسن است، مرتبط دانستهاند. دلیل: بدن شما این نوع کربوهیدرات را به سرعت هضم میکند. این باعث افزایش ناگهانی قند خون میشود. برای جلوگیری از این امر، متخصصان سلامت پیشنهاد میکنند که نان سفید و پاستا را با انواع سبوسدار آن جایگزین کنید.

۳ / ۱۱
گوشتهای فرآوری شده
هات داگ، بیکن و گوشتهای آماده سرشار از سدیم هستند. این افزایش نمک در نهایت میتواند منجر به فشار خون بالا (هایپرتنشن) شود. در چشم شما، این ممکن است باعث موارد زیر شود:
- رتینوپاتی ناشی از فشار خون بالا، آسیب رگهای خونی که باعث تاری دید یا از دست دادن بینایی میشود
- کوروئیدوپاتی، تجمع مایع در زیر شبکیه
- نوروپاتی، انسداد جریان خون که اعصاب را از بین میبرد و باعث از دست دادن بینایی میشود
سعی کنید سدیم خود را به ۲۳۰۰ میلیگرم یا کمتر در روز محدود کنید.

۴ / ۱۱
غذاهای سرخشده
غذاهای سرخشده که در چربیهای ترانس پخته میشوند، سطح کلسترول LDL (“بد”) شما را افزایش میدهند و میتوانند منجر به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ شوند . آنها همچنین مولکولهایی به نام رادیکالهای آزاد ایجاد میکنند که میتوانند به سلولها آسیب رسانده و آنها را از بین ببرند. همه اینها با بیماریهای چشمی – دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و رتینوپاتی دیابتی – مرتبط هستند. با خوردن میوهها و سبزیجات سرشار از ویتامین C مانند مرکبات، گوجهفرنگی و فلفل دلمهای قرمز با رادیکالهای آزاد مبارزه کنید.

۵ / ۱۱
روغنهای پخت و پز
یک مطالعه برجسته ۳۰ سال پیش، مصرف بیش از حد اسید لینولئیک، نوعی چربی غیراشباع، را با احتمال بیشتر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن مرتبط دانست. میتوانید آن را در این روغنهای پخت و پز پیدا کنید:
- گل آفتابگردان
- ذرت
- سویا
- کنجد
متخصصان سلامت، روغنهای پخت و پز با کمتر از ۴ گرم چربی اشباع در هر قاشق غذاخوری را پیشنهاد میکنند. از روغنهای حاوی روغنهای هیدروژنه و چربیهای ترانس دوری کنید.

۶ / ۱۱
مارگارین
این مارگارین با روغنهای گیاهی ساخته شده است، بنابراین چربیهای «خوب» غیراشباع دارد. با در نظر گرفتن همه جوانب، ممکن است برای شما از کره بهتر باشد. اما برخی از مارگارینها چربی ترانس نیز دارند که سطح کلسترول و احتمال بیماری قلبی و مشکلات چشمی را افزایش میدهد. هرچه مارگارین جامدتر باشد، چربی ترانس بیشتری دارد. به جای مارگارین قالبی، از نوع مایع یا کرهای آن استفاده کنید. همچنین میتوانید به دنبال برندهایی باشید که روی برچسب آنها ۰ گرم چربی ترانس ذکر شده باشد.

۷ / ۱۱
غذاهای آماده مصرف
غذاهای آماده – چیزهایی مانند سوپ، سس گوجه فرنگی و کنسروها – اغلب مقادیر زیادی سدیم دارند، تا 75٪ از مقدار پیشنهاد شده. خوردن کمتر این غذاها میتواند احتمال فشار خون بالا و مشکلات چشمی مرتبط را کاهش دهد. هنگام خرید، به دنبال نسخههای “کم سدیم” یا “بدون نمک افزوده” از غذاهای مورد علاقه خود باشید. ادویهها و گیاهان خود را برای تقویت طعم طبیعی اضافه کنید.

۸ / ۱۱
نوشیدنیهای قندی
نوشابه، نوشیدنیهای ورزشی و انرژیزا، لیموناد و سایر نوشیدنیهای شیرین پر از شکر هستند — گاهی اوقات ۷ تا ۱۰ قاشق چایخوری. آنها همچنین منبع شماره یک کالری و شکر افزوده در رژیم غذایی ایالات متحده هستند. تمام این قندها احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را افزایش میدهند. این میتواند منجر به بیماریهای چشمی مرتبط مانند رتینوپاتی دیابتی و AMD شود. آب بهترین گزینه برای یک نوشیدنی سالم است.

۹ / ۱۱
ماهی و صدف
بیشتر ما دلیلی برای نگرانی در مورد جیوه موجود در ماهی و صدف در حد اعتدال نداریم. اما در سطوح بالا و برای گروههای خاصی از افراد، میتواند مشکلات جدی برای سلامتی، از جمله آسیب چشمی، ایجاد کند. کارشناسان سلامت میگویند زنان باردار، کسانی که شیر میدهند یا ممکن است باردار شوند و کودکان باید هر هفته 220 تا 300 گرم ماهی و صدف مصرف کنند.

۱۰ / ۱۱
الکل
اگرچه الکل یک غذا نیست، اما چیزی است که شما وارد بدن خود میکنید و متخصصان آن را با بیماریهای چشمی مرتبط میدانند. نوشیدن زیاد الکل میتواند منجر به آب مروارید در سنین پایینتر شود، یک بیماری شایع که باعث ایجاد ناحیهای کدر در عدسی چشم میشود.

۱۱ / ۱۱
کافئین
کافئین موجود در فنجان قهوه یا چای صبحگاهی شما ممکن است فشار داخل چشمی (IOP) را افزایش دهد. مطالعات نشان میدهد که این فشار در افراد مبتلا به گلوکوم یا فشار خون بالای چشمی (OHT) که کافئین مصرف کردهاند، افزایش مییابد. IOP خیلی بالا میتواند باعث از دست دادن بینایی و نابینایی شود.