آنچه در این مطلب خواهید خواند
همه زنان باردار باید در دوران بارداری خود از نظر دیابت بارداری غربالگری شوند . غربالگری ممکن است با گرفتن شرح حال پزشکی زن و بررسی عوامل خطر خاص انجام شود، اما آزمایش تحمل گلوکز خوراکی نیز توصیه میشود.

آزمایش تحمل گلوکز خوراکی برای دیابت بارداری چیست؟
آزمایش تحمل گلوکز خوراکی برای غربالگری دیابت بارداری استفاده میشود. دیابت بارداری نوع خاصی از دیابت است که میتواند در برخی از زنان در اواخر بارداری (معمولاً بعد از هفته ۲۴) ایجاد شود. زنانی که به این عارضه مبتلا میشوند، قبل از بارداری دیابت ندارند.
چه زمانی آزمایش تحمل گلوکز خوراکی برای دیابت بارداری انجام میشود؟
این آزمایش معمولاً بین هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری انجام میشود. اگر قبلاً دیابت بارداری داشتهاید، یا اگر پزشک شما نگران خطر ابتلا به دیابت بارداری در شما است ، ممکن است آزمایش قبل از هفته ۱۳ بارداری انجام شود.
در طول آزمایش تحمل گلوکز خوراکی چه اتفاقی میافتد؟
آزمایش تحمل گلوکز خوراکی شامل نوشیدن سریع یک مایع شیرین (به نام گلوکولا) است که حاوی 50 گرم گلوکز است. بدن این گلوکز را به سرعت جذب میکند و باعث میشود سطح گلوکز خون ظرف 30 تا 60 دقیقه افزایش یابد. حدود 60 دقیقه پس از نوشیدن محلول، نمونه خون از رگ بازوی شما گرفته میشود. آزمایش خون نحوه متابولیزه شدن (پردازش محلول گلوکز توسط بدن) را اندازهگیری میکند.
نتایج آزمایش تحمل گلوکز خوراکی به چه معناست؟
سطح گلوکز خون ۱۴۰ میلیگرم در دسیلیتر یا بالاتر، ۸۰٪ از زنان مبتلا به دیابت بارداری را شناسایی میکند. وقتی این حد آستانه به ۱۳۰ میلیگرم در دسیلیتر کاهش یابد، شناسایی به ۹۰٪ افزایش مییابد. اگر سطح گلوکز خون شما بیشتر از ۱۳۰ میلیگرم در دسیلیتر باشد، پزشک شما احتمالاً توصیه میکند که آزمایش غربالگری دیابت دیگری انجام دهید که مستلزم ناشتا بودن (عدم مصرف غذا) قبل از آزمایش است.
در طول این آزمایش دوم، که آزمایش تحمل گلوکز خوراکی ۱۰۰ گرمی نام دارد، سطح گلوکز خون شما چهار بار در یک دوره سه ساعته پس از نوشیدن نوشیدنی شیرینشده (طعمهای زیادی موجود است) شبیه کولا، آزمایش میشود. اگر دو مورد از چهار آزمایش خون غیرطبیعی باشد، شما مبتلا به دیابت بارداری در نظر گرفته میشوید.