بهترین و بدترین غذاها برای آکنه

غذا و آکنه

۱ / ۱۱

غذا و آکنه

غذا به تنهایی باعث ایجاد آکنه یا پیشگیری از آن نمی‌شود. ژن‌ها، سبک زندگی و آنچه می‌خورید، همگی در این بیماری نقش دارند. اما برخی غذاها ممکن است آن را بدتر کنند، در حالی که برخی دیگر به سلامت پوست شما کمک می‌کنند. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا بدانند غذاهای خاص واقعاً چگونه بر این بیماری تأثیر می‌گذارند. اما آنها تاکنون به چند عامل محرک احتمالی توجه کرده‌اند.  

شیر

۲ / ۱۱

شیر

هر چه شیر بیشتری بنوشید، احتمال ابتلا به آکنه بیشتر می‌شود — به خصوص اگر شیر بدون چربی باشد. دانشمندان هنوز در تلاشند تا دلیل آن را کشف کنند، اما می‌تواند هورمون‌هایی باشد که گاوها هنگام بارداری تولید می‌کنند و در شیر آنها وجود دارد. افرادی که سطح بالاتری از این هورمون‌ها را در خون خود دارند، بیشتر دچار آکنه می‌شوند.

شکر و برخی کربوهیدرات‌ها

۳ / ۱۱

شکر و برخی کربوهیدرات‌ها

اگر رژیم غذایی شما پر از غذاها و نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه، نان سفید، برنج سفید و کیک باشد، احتمال بروز آکنه در شما بیشتر است. قند و کربوهیدرات‌های موجود در این غذاها خیلی سریع وارد خون شما می‌شوند. این بدان معناست که آنها از نظر شاخص گلیسمی، معیاری برای تأثیر غذاها بر قند خون، بالا هستند. وقتی بدن شما انسولین بیشتری برای کاهش قند خون تولید می‌کند، بر هورمون‌های دیگری که می‌توانند تولید چربی در پوست شما را افزایش دهند، تأثیر می‌گذارد.

شکلات

۴ / ۱۱

شکلات

چند مطالعه کوچک نشان می‌دهد افرادی که شکلات بیشتری می‌خورند، بیشتر احتمال دارد جوش بزنند. اما دلیل آن مشخص نیست. به نظر نمی‌رسد ماده اصلی، یعنی کاکائو، دلیل آن باشد. در یک مطالعه، افرادی که شکلاتی با ۱۰ برابر کاکائوی بیشتر خوردند، نسبت به افرادی که شکلات معمولی خوردند، احتمال بیشتری برای جوش زدن نداشتند. اگر سعی در کنترل آکنه خود دارید، شکلات تلخ، با شکر و شیر کمتر، ممکن است انتخاب بهتری باشد .  

غذاهای پرفیبر

۵ / ۱۱

غذاهای پرفیبر

افرادی که فیبر زیادی مصرف می‌کنند ممکن است شاهد بهبود آکنه خود باشند. اما پزشکان دلیل دقیق آن را نمی‌دانند. آنها می‌دانند که رژیم‌های غذایی پرفیبر می‌توانند به کنترل قند خون کمک کنند که برای جلوگیری از آکنه بهتر است. بلغور جو دوسر، لوبیا، سیب و هویج راه‌های آسانی برای اضافه کردن کمی فیبر به رژیم غذایی شما هستند.

ماهی سالمون

۶ / ۱۱

ماهی سالمون

این ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. این اسیدها التهاب را در بدن شما کاهش می‌دهند و این ممکن است به جلوگیری از آکنه کمک کند. آنها همچنین به کاهش میزان پروتئینی که بدن شما می‌سازد، به نام IGF-1، که با آکنه مرتبط است، کمک می‌کنند. 

آجیل

۷ / ۱۱

آجیل

افراد مبتلا به آکنه اغلب سطح پایینی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E و سلنیوم دارند که بادام، بادام زمینی و آجیل برزیلی مقدار زیادی از آنها را دارند. این مواد مغذی سلول‌ها را از آسیب و عفونت محافظت می‌کنند. هیچ مدرک روشنی وجود ندارد که آنتی‌اکسیدان‌ها آکنه را از بین ببرند، اما از راه‌های دیگری برای بدن شما مفید هستند. بنابراین افزودن آنها به رژیم غذایی ضرری ندارد. فقط زیاده‌روی نکنید: حدود ۲۴ عدد بادام یا سه یا چهار عدد آجیل برزیلی کافی است. 

صدف

۸ / ۱۱

صدف

آنها مقدار زیادی روی دارند، ماده مغذی که برای پوست شما مهم است. در میان چیزهای دیگر، ممکن است به از بین بردن باکتری‌هایی که باعث انواع خاصی از آکنه می‌شوند کمک کند. همچنین به نظر می‌رسد که به بدن کمک می‌کند تا از تولید مواد شیمیایی که می‌توانند باعث التهاب شوند – چیز دیگری که با آکنه مرتبط است – جلوگیری کند. با این حال ، روی بیش از حد می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود. بزرگسالان نباید بیش از 40 میلی‌گرم در روز دریافت کنند. 

جلبک دریایی

۹ / ۱۱

جلبک دریایی

چه آن را در رول سوشی، سالاد یا به تنهایی به عنوان یک میان وعده شور میل کنید، منبع بسیار خوبی از ید است که غده تیروئید شما برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. اما مصرف بیش از حد ید به یکباره می‌تواند باعث جوش زدن شود. اکثر بزرگسالان روزانه به ۱۵۰ میکروگرم نیاز دارند، اگرچه زنان باردار و شیرده به مقدار بیشتری نیاز دارند. اگر رژیم غذایی متعادلی داشته باشید، دریافت بیش از حد آن دشوار است. در کنار جلبک دریایی، می‌توانید ید را از غذاهایی مانند ماهی، لبنیات و نمک یددار دریافت کنید.

در مورد غذاهای چرب چطور؟

۱۰ / ۱۱

در مورد غذاهای چرب چطور؟

این یک باور غلط رایج است، اما خوردن غذاهای چرب باعث آکنه یا بدتر شدن آن نمی‌شود. با این حال، اگر زمان زیادی را صرف پخت و پز کنید، ممکن است متوجه مشکلات بیشتری برای پوست خود شوید. دلیلش این است که روغن سرخ کردنی یا منبع دیگر می‌تواند به فولیکول‌های مو بچسبد و آنها را مسدود کند .   

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

۱۱ / ۱۱

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اغلب مدیریت آکنه در خانه آسان است، اما برخی موارد جدی‌تر هستند. اگر با مراقبت دقیق از پوست، تغییر در رژیم غذایی و درمان‌های بدون نسخه، تفاوتی مشاهده نکردید، باید با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است شما را به یک متخصص پوست ارجاع دهند . درمان زودهنگام می‌تواند به اعتماد به نفس شما کمک کند و از ایجاد جای زخم جلوگیری کند. 

مطالب اخیر

پوست

اگزما و سلولیت

اگزما و سلولیت دو بیماری جداگانه هستند، اما برخی از علائم آنها مشابه است. و افراد مبتلا به اگزما گاهی اوقات به سلولیت نیز مبتلا می‌شوند. درمان صحیح برای هر یک از این بیماری‌ها – به ویژه سلولیت، […]

پوست

درماتیت آتوپیک (اگزما) چیست؟

درماتیت آتوپیک در مقابل اگزما: تفاوت چیست؟ اگزما گروهی از بیماری‌های پوستی است که باعث التهاب پوست می‌شود. انواع مختلفی از اگزما وجود دارد که درماتیت آتوپیک شایع‌ترین نوع آن است. چگونه درماتیت آتوپیک بر بدن […]